Start Video mak datin

Video mak datin

“Kemudian November ini ada satu kejohanan di Gold Coast, Australia (pemanas badan menjelang Sukan Komanwel, April depan),” katanya.

Rasa kehilangan satu – satunya anak lelaki dan pewaris nama, keturunan dan harta kami. As a mother I want the best for my son, my only son. ” I hope you love him more than I do…..” Aku juga merasa sebak. Saya kurung awak nanti.” ” Asyik nak kurung saya je. Rasa – rasanya saya dah cukup syarat tak Cik Zulaikah? ” ” Hilman…” Aku memberi amaran dengan mata, ” Kenapa? Biar semua orang tahu awak kepunyaan saya.” ” Selagi belum diijabkabul selagi itulah saya bukan kepunyaan awak.” ” Tapi dah 90% confirmed, tunggu 10% lagi…” ” Hilman.risau..jangan konfiden sangat. ” ” Jangan fikir negative…minta kepada Allah, minta Allah permudahkan, insya ALLAH. ” Agak – agak berapa jarak Sweetheart dibawa berjalan? Pergi balik 1 kilometer.” ” Ya….” Hilman mengeluarkan chewing gum, ” Nak?

______________________________________ Mummy Hilman nak bercakap dengan aku secara peribadi. Bila dia menukar agama, sebagai seorang ibu, saya sangat sedih. Selepas berkahwin nanti, sayang akan tinggal bersama kami. Sentiasa di sisinya walau dalam apa keadaan sekali pun. Saya sangat berharap Damien telah memilih orang yang sesuai , yang akan bersamanya seumur hidup….kerana saya dapat melihat dari pandangan matanya, senyumannya, riak wajahnya…dia sangat – sangat mencintai Intan. Please take care of him, my baby…..” Mummy Hilman menangis…. Hilman turut ketawa, ” Lain kali jangan buat muka sedih depan saya. Berjalan beberapa langkah dan Hilman mengeluarkan kunci, pintu dibuka, lampu dipasang dan…….. Seperti sebuah kondominium atau aku tak tahu nak gambarkan macam mana. ” Patutla susah nak pikat rupa – rupanya Mahaguru Cinta. Sampai ke pantai kami ikat mereka kat batang kelapa yang tumbang. Nanti dia tak larat.” ” Dari stable ke sini, lebih kurang la kan. Kami share dan mengunyah sambil melihat matahari jatuh. ” Aku tersenyum, ” Ingat…mana boleh lupa.” ” Kita nak ijabkabul kat mana? ” Aku blur, Hilman memahami, ” Masjid Terapung…di sana Masjid Wilayah.” Hatiku tersentak mendengar Masjid Wilayah, ” Kenapa?

Psttt...kalau mana2 menantu yang nak ambik hati mak mertua, cuba2lah buat kueh bingka ni, insya Allah boleh ngam kat tekak dia, tapi kalau mak mertua yang suka kueh omputeh macam scone, maccaron atau muffin, mat tak leh nak jamin lah...maklumlah mak mertua 5 bintang gitu..errkk..nasib baik belum ada mak mertua...pitamm Mat bakar dalam loyang 4 segi, 8 inci x 8 inci x 3 inci dan mat tabur sedikit bijan atas dia, dan mat juga guna pes pandan (cap kupu-kupu, pes pandan dari Indonesia).